MobielGIS voor onderweg

Wanneer uw GIS-data centraal via internet beschikbaar is, kunnen ook medewerkers in het veld of onderweg er gebruik van maken. Dankzij de UMTS/hsdpa-technologie is dataverkeer met zodanige snelheid mogelijk, dat kaarten en plattegronden beschikbaar zijn op mobiele platformen: laptops, PDA’s en mobiele telefoons.

De besparingen die mobiel GIS oplevert in de vorm van tijdsbesparing (direct opvragen en muteren op centrale database) en beheer (geen redundantie en verkleining van de kans op fouten)  zullen vrijwel altijd opwegen tegen de kosten.

Vastlegging bij de bron

Door vastlegging echt bij de bron te laten plaatsvinden, kunnen mobiele applicaties werkprocessen veel efficiënter inrichten. Mobiele GIS-systemen kunnen meerdere processen op een efficiënte wijze integreren.

Al enkele jaren zijn er PDA-applicaties voor mobiele inspecties met een kaartcomponent op de markt. Deze applicaties voldoen aan één van de doelstellingen; namelijk het vastleggen van de gegevens bij de bron en daarna een geautomatiseerde verwerking in de back-office.

We kunnen u verschillende manieren aanbieden uw GIS-data mobiel ter beschikking te hebben.

Met WebGIS Publisher kunt u uw gegevens op internet raadplegen. Waarbij de weergave ook voor tablet en smartphone is geoptimaliseerd.

Ook kunnen we uw geodata in uw applicaties integreren.

En uiteraard zijn er op het gebied van GeoApps talrijke mogelijkheden.