Maaibeheer

MaaiApp: Werken vanuit het bestek

Welke vlakken moeten er worden gemaaid? En wanneer? Vanaf nu staat de planning in de maaiapp. Uitvoerders, onderhoudsmedewerkers, servicemedewerkers en externe aannemers beschikken met de App Maaibeheer -ookwel de MaaiApp genoemd- over alle gegevens voor de werkzaamheden. Deze App is gerealiseerd voor een opdrachtgevers en aannemers.

Met de MaaiApp kunnen de werkzaamheden (bestek) op een tablet of smartphone worden ingezien en de vervolgacties ingebracht. Denk daarbij aan registratie van uitgevoerde werkzaamheden, maken van meldingen met foto + commentaar en het controleren van uitgevoerde werkzaamheden. De App is zeer gebruiksvriendelijk en biedt hierbij veel keuzelijsten aan.

Met behulp van de GPS op de tablet / smartphone ziet de gebruiker precies waar hij zich bevindt en welke werkzaamheden er op die locatie uitgevoerd moeten worden. Als de gebruiker een plaats/onderhoudsvak op de kaart aanklikt, zorgt de ingebouwde navigatie voor de kortste route er naar toe.

Met de offline optie kan altijd en overal doorgewerkt worden. Ook zonder internetverbinding kan met de App gewerkt worden. Dit is een belangrijke voorwaarde omdat de internetdekking in het buitengebied niet altijd voldoende is.

Bestekken zijn er in veel verschillende formaten. Deze worden bepaald door het gebruikte onderhoud- en beheersysteem. Wij zorgen ervoor dat uw bestek geschikt wordt gemaakt voor het gebruik in de App. Indien u gebruik maakt van het OBS Gisratio is de koppeling met de App automatisch geregeld.

Om de administratie geheel te automatiseren, kan een aannemer zijn machines uitrusten met het watcher-volgsysteem waarmee werkzaamheden en (kilo-) meters automatisch en objectief worden geregistreerd. Deze gegevens worden vervolgens doorgeplaatst naar de MaaiApp.

De App biedt de mogelijkheid om, naast bestekken en straten, verschillende kaarten op te nemen. Denk aan luchtfoto’s, kaartlagen met waterlopen, duikers, stuwen, etc. en diverse voor de uit te voeren werkzaamheden relevante achtergrondkaarten.

Ook geïnteresseerd in een werkondersteunende App&Map? Vraag vrijblijvend om een demonstratie.

  • geoapps
  • locatie werkzaamheden
  • Bestek op kaart
  • Regels goedkeuren